23 de febrer 2007

QUEIXA D’UNS VEÏNS DEL PASSEIG TOLRÀ

Davant la impossibilitat de publicar l'escrit rebut en el Butlletí municipal (el nostre grup té assignat un espai de 30 línies amb cos 10) i d'acord amb el seu representant reproduïm literalment l’escrit que hem rebut d’uns veïns de la zona del Passeig Tolrà.

Evidentment els veïns de la zona tenen tot el nostre recolzament, posant-nos a la seva disposició per tal de trobar una solució a la situació creada, però amb independència del respecte a les normes de convivència i les bones formes, també cal dir que el jovent del nostre poble no te espais de trobada i molt menys llocs on puguin gaudir d’una tarda de conversa prenent un refresc com tenen per exemple a Vilassar de Dalt, qui te la culpa d’això ? clarament ells no, i els veïns del Passeig Tolrà, tampoc.

D’aquesta situació el nostre grup municipal donarà trasllat tant a l’Alcalde com al cap de la Policia Local.

TRANSCRIPCIO LITERAL DE L’ESCRIT

Als veïns sotasignats del Passeig Tolrà i rodalies, ens agradaria molt que aquestes fotos que adjuntem, es publiquessin en la següent edició de la revista que l’ajuntament reparteix per les bústies del poble per que els pares/mares i/o tutors/tutores d’uns quants joves de grups que ens visiten regularment, s’assabentin de com queda la zona del voltant del mateix Passeig després del cap de setmana.

Si voleu afegir un text acompanyant a les fotos aquí us el fem arribar:

Convidem a tots els pares/mares amb fills als que els agraden les pipes, les patates, les pizzes, les llaunes de beguda etc., i amb molta afició per les motos, a venir el diumenge al matí a veure el mal estat en el que deixen el carrer Passeig Tolrà i la plaça dels Motius una vegada acabada la gran trobada. També els serà molt agradable el fet de tenir la oportunitat de trencar per un moment amb la tranquil·litat del seu descans de cap de setmana (si es que són uns dels privilegiats de Cabrils que encara el tenen) venint a gaudir “in situ” del concert - soroll al que ens sotmeten durant tota la seva visita (fins a altes hores de la matinada) gràcies a les seves “silencioses” motos.

Cal deixar-ho tot en aquest estat lamentable? No es poden utilitzar les papereres que disposen a poc més de 5 metres de distància?

Creiem sincerament que moltes vegades com a pares/mares no imaginem que els nostres fills/filles fan aquestes coses i per tant volem amb aquest escrit fer que tots i cadascun dels pares/mares que tenen fills/filles en l’etapa de l’adolescència en parlin amb ells demanant-los-hi que no ho facin, que pensin si els agradaria que altres grups o fessin al davant de la seva casa.

Evidentment, no cal dir que tant les xerrades directes amb ells com amb la policia local han estat infructuoses. Cal explicar que, quan demanes a la policia local que actuï fent que es respectin les normes bàsiques de la convivència et contesten que ells no estan per educar nois i noies malcriats. La resposta no és segons el nostre entendre, correcta, el cos de la policia local ha de vetllar per a fer complir la normativa municipal vigent i per tant te l’obligació d’actuar en un o altre sentit però actuar en definitiva i aconseguir que aquests fets lamentables no tornin a repetir-se. Si realment no assoleix l’objectiu marcat representa que com a cos policial ha fracassat i per tant convindria un replantejament a nivell d’ordenança municipal.

No oblidem que, d’acord amb el que disposa la vigent ordenança municipal de protecció del medi ambient contra l’emissió de sorolls, en la seva secció 4arta: “Comportaments dels Ciutadans en la via pública i en la convivència diària” i més en concret en el seu article 22 indica que “Queda prohibit cantar, cridar, vociferar a qualsevol hora del dia o de la nit, en la via pública, en les zones de pública concurrència i en vehicles del servei públic...”

Així doncs, podríem entre tots, joves, pares/mares, ciutadans i ciutadanes, policia local i Ajuntament municipal fer l’esforç per a que puguem viure en harmonia i pau en la nostra vila? Si finalment no s’arriba a aconseguir amb diàleg que si us plau s’apliquin les sancions que corresponguin a aquells i aquelles que se les mereixin per el seu comportament incorrecte. D’altra manera, s’està convidant als conciutadans a instaurar una “llei marcial” en el Municipi, on tot s’hi valdrà.

Cabrils, febrer del 2007



Aquest blog està optimitzat per a una resolució de 1024x768 píxels